Liikunnan aloittaminen 

Into Club

Pitkän, kuuman kesän jälkeen säännöllisen liikunnan aloittaminen voi tuntua hankalalta. Eritoten sisällä liikkuminen ulkokauden jälkeen voi tuntua oudolta. Tässä Into Clubin
ammattilaisten parhaat vinkit uuteen starttiin.

1. Kokeile mistä pidät
Jos naapurisi rakastaa raudan nostamista salilla ja työkaverisi joogaa, se ei tarkoita, että niistä pitäisi tulla sinun lempilajejasi. Kokeile rohkeasti Inton tunteja; erilaisia vaihtoehtoja on lähes kolmekymmentä! Vain kokeilemalla tiedät, mistä pidät ja se on tärkeintä, jos haluat ylläpitää intosi. Lisäksi vaihtelemalla lajeja kehität kuntosi osa-alueita – aerobista kuntoa, voimaa ja liikkuvuutta – monipuolisesti.

2. Tee suunnitelma
Useimmilla meistä on melko aikataulutettu elämä ja runsaanpuoleisesti velvollisuuksia. Monesti liikuntaan käytetystä ajasta on lyhyellä aikavälillä helppo tinkiä ilman sen kummempia seuraamuksia. Vasta pidemmän ajan kuluessa huomamme, jos emme liiku. Kokeile laittaa liikuntakerrat kalenteriisi samaan tapaan kuin tapaamiset ja kokoukset; silloin pidät niistä helpommin kiinni.

3. Aloita rauhassa
Kun ihmiset syyskauden alussa aktivoituvat, ahnehtivat he helposti liikaa: tehdään erittäin tiukka ruokavaliopäivitys ja samalla nostetaan liikunnan määrää. Siitä seuraa lähes aina muutaman viikon rykäisyn jälkeinen väsähdys. Fiksu aloittaa pienillä terveyttä edistävillä ruokavaliomuutoksilla ja
vaikkapa kahdella viikoittaisella liikuntakerralla – ja katsoo onko esimerkiksi kuukauden päästä varaa ja halua tehdä lisämuutoksia.

4. Pyydä apua
Into Clubilla on paitsi palveluhenkinen vastaanottohenkilökunta, myös avuliaat
ryhmäliikuntaohjaajat sekä ammattimaiset personal trainerit. Voit aina kysyä meiltä apua olipa kyse ryhmäliikuntatunnin valinnasta, kuntosaliliikkeen tekniikasta, virtuaalituntien hyödyntämisestä oman aikataulun mukaan tai muusta kuntoiluun ja hyvinvointiin liittyvästä. Varaa itsellesi tapaaminen valmentajan kanssa: se voi olla käänteentekevä tunti elämässäsi.

Tervetuloa mukaan!

wpChatIcon