ITSEHOITO ARJESSA 

Into Club – itsehoitokeskus

Kaikki tietävät, että itsestä huolehtiminen on tärkeää ja mahdollistaa paremmin muista huolehtimisen. Miksi kuitenkin niin monta kertaa omat toiveet ja tarpeet ovat listallamme viimeisinä?

1. Mitä tarvitset?
Me tiedämme usein intuitiivisesti, millaiset itsehoidon muodot juuri nyt ovat meille tärkeimpiä; tarvitsemmeko enemmän ja parempaa unta, paremmin koostetun ruokavalion, monipuolisempaa liikuntaa, uusia tapoja rentoutua ja palautua, säännöllisen ihonhoitorutiinin vai vilkkaamman sosiaalisen elämän? Ole rehellinen; millaiset itsehoitorutiinit tekisivät sinulle parhaimman säväyksen?

2. Luo rutiinit
Jos haluamme juurruttaa elämäämme uuden tavan, on meidän toistettava sitä usein ja kauan. Tee itsehoidosta osa jokapäiväistä elämääsi. Varaa päivittäin aikaa liikunnalle, pysyttele säännöllisessä unirytmissä ja varaa edes pieni hetki rentoutumiselle ja mietiskelylle. Suunnittele ja valmista ruoat etukäteen. Käytä ensi alkuun kelloa; tee asioita toistuvasti samaan aikaan. Se auttaa mieltä pääsemään nopeammin mukaan uuteen arkisisältöösi.

3. Kuuntele kehosi viestejä
Tämä kuulostaa itsestäänselvyydeltä, mutta on nykyään monille hyvin vaikeaa. Vaatii keskittymistä, rauhoittumista ja pysähtymistä, että huomaamme mitä meille kuuluu ja miltä meistä tuntuu. Voit esimerkiksi ottaa tavaksi hengittää muutaman kerran pallealla aina, kun aloitat jonkin uuden tehtävän. Näin saat monta mikrorentoutusta pitkin päivää ja säilytät helpommin yhteyden itseesi. Tarkastele ruutuaikaasi ja muita häiriötekijöitä – voisiko niistä karsia?

4. Hae tukea ja inspiraatiota
Inspiroidumme erilaisista asioista! Jollekin se on uusi treenikello, toiselle puhtaat lakanat. Joku innoittuu lukemattomasta kirjasta tai uudesta musiikista. Joku toinen taas saa voimaa ympäristöstä, johon kuuluu sen tunnelma ja ihmiset. Into Clubilla on paitsi palveluhenkinen vastaanottohenkilökunta, myös aina avuliaat ryhmäliikuntaohjaajat sekä ammattimaiset personal trainerit. Into Club on inspiroiva itsehoitokeskus, jossa voit pitää itsestäsi huolta todella monin eri tavoin.

Tervetuloa mukaan!

wpChatIcon